Välkommen till Uppsala Citysamverkan AB som jobbar för ett levande och attraktivt Uppsala City

 


aktuellt i Uppsala


2015-03-19

Fritt wifi lanseras i Uppsala!

Uppsala Citysamverkan lanserar idag ett pilotprojekt med fri publik wifi i Uppsala. Etableringen av fritt wifi syftar till att stärka handeln, öka Uppsalas attraktionskraft för turister och uppmuntra innovationer.  

Uppsala Citysamverkans pilotprojektet kallas Uppsala Wifi och sker i samverkan med IP Only och Wermeland Storytelling. Idag går det att ansluta till Uppsala Wifi på Stora Torget samt på gågatan Svartbäcksgatan i Uppsala. Hastigheten på det fria nätverket är upp till 300 mbit/sekunden – Uppsala har därmed sannolikt ett av Europas snabbaste fria wifi.  

-       Att erbjuda fri surf är ett viktigt steg för att göra Uppsala mer levande, tillgängligt och attraktivt för våra besökare. Fritt wifi kan samtidigt ge stora mervärden vid stora evenemang som exempelvis Musikhjälpen, säger Lisa Thörn ansvarig Cityledare på Uppsala Citysamverkan.

Fritt wifi innebär dessutom nya möjligheter för näringsliv och universitet att använda Uppsala city som en testbädd för nya forskningsprojekt och innovationer.

-       För Uppsala som ICT-kluster finns det stora värden med fritt wifi. Företag kan testlansera produkter live, forskningsprojekt underlättas och nya innovationer skapas, betonar Johan Rosén näringslivsstrateg med ansvar för ICT & Cleantech på Uppsala Kommun.

IP Only står för den tekniska plattformen som fullt ut baseras på att varje trådlös accesspunkt är fiberansluten. Fiber tillsammans med senaste standarden för wi-fi (802.11ac) är det som möjliggör de höga överföringshastigheterna. Wermeland Storytelling projektleder pilotprojektet samt har byggt portalen www.uppsalawifi.se. I nuläget finns finns 2 strategiskt placerade accesspunkter uppsatta, och projektet kommer utvärderas innan vidare utbyggnad. För att surfa fritt behöver man bara hitta nätverksnamnet !uppsalawifi och ansluta sig, eller ansluta sig via portalen www.uppsalawifi.se . För att surfa krävs det inte någon kod, skapande av konto eller inloggning – utan endast att man godkänner användarvillkoren.


Lisa Thörn, cityledare på Uppsala Citysamverkan
070-9140080
lisa@uppsalacity.se
2015-03-18

Springbreak 21 Mars 2015

Nu pirrar vårkänslorna i vår stad och butikerna är fullproppade med det senaste modet. Under en heldag välkomnar vi våren med allt från catwalks och trendspaning till pelargoner med glad rabatt. Välkommen att shoppa loss i Sveriges fjärde storstad, som fortfarande har småstadskänslan i behåll. 

Se hela programmet här nedan:
Tider och händelser Springbreak 2015
Program för Clarion Hotell Gillet

 
2015-03-06

Årets första nummer av Upsalia är nu ute!

Första numret för året här äntligen här.
Klicka är för att läsa den NU
2015-02-03

Uppsala nominerad till Årets stadskärna 2015

Uppsala har som en av tre städer nominerats till priset Årets stadskärna 2015. Priset delas ut av Svenska Stadskärnor som är ett branschöverskridande nätverk för kunskap och erfarenhet om stadsutveckling. Årets stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling. Priset är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utvecklingen av stadskärnan och de tre städer som nominerats är förebilder för alla andra städer.Motståndare i finalfältet är Gävle och Örebro.Vinnaren utses 21 maj 2015 i Kristianstad. 

Läs mer om nomineringen till Årets Stadskärna på Uppsala Kommuns hemsida
2015-01-16

Parkeringskupongen 2015

Hämta hem och skriv ut. Lägg sen kupongen väl synligt i rutan i din bil så får du parkera gratis i P-hus i city söndagar kl 11-17. Kupongen gäller även Långfredagen 3/4, 1:a maj, Kristi himmelsfärdsdag 14/5, Nationaldagen 6/6 och Alla helgonsdag 31/10. Hämta hem här
2014-12-18

God Jul & Gott Nytt År

Vilket avslut på detta år! Först ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala där vi under november månad tillsammans visade vår fina stad i nytt ljus. Sen följde Musikhjälpen och vilken vecka det blev. Vi kunde inte ens drömma om att det skulle bli denna uppslutning från alla uppsalabor och besökare och att det blev ett rekordår känns extra kul!

God jul & Gott nytt år önskar Uppsala City
 
Julhandel öppettider Uppsala City
Lördag 20 dec               10 – 17
Söndag 21 dec              10 – 16
Julafton 24 dec              stängt
Juldagen 25 dec            stängt
Annandag jul 26 dec      10 – 16
 
Nyårsafton 31 dec          10 – 15
Nyårsdagen 1 jan           stängt
Trettondedagsafton        5 jan 10 – 17
Trettondedag jul                6 jan 12 - 16
2014-12-16

Tack till alla!
2014-12-04

Decembers nummer av Upsalia ute nu!
2014-12-01

Vi välkomnar Musikhjälpen

Måndagen 8 december kl. 20.00 välkomnar vi musikhjälpen till stan och värmer upp stora torget inför inlåsningen av programledarna Petter Alexis Askergren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor. I år samlas pengar in för att stoppa spridningen av HIV.

Evenemanget äger rum på Stora torget, artisterna spelar gratis och det är fri entré. Alla är välkomna! Förhoppningen är att vi tillsammans sluter upp bakom en av de största händelserna i Uppsala i år - Musikhjälpen.


Medverkande:

KAROLINA SANDBERG har senaste åren etablerat sig som en av Uppsalas bästa DJ's. Hon syns även som bloggare på unt.se.

ORGANISMEN Johan Hellqvist fick fantastiska recensioner från spelningen på Uppsala Konsert & Kongress i lördags. Han har hyllats som en av våra vassaste rappare.

LÖST FOLK Format, Robin Djoon och Poncho släppte tidigare i år ”Starka” ett tungt antirasiststatement. Hip hop reggae ina Löstfolk styleee.

AMSIE BROWN ingår precis som Labyrint i Redline-stallet. Han har samarbetat med brorsan Jacco i låten Broder och i låten Älskad med Sveriges reggaedrottning Syster Sol.

FRANTIC SUNDAY Uppsalas egna livekungar är både albumaktuella och P3-aktuella med nya singeln Heartbeats and Soundsystems. Nöjesguiden delade nyligen ut ett superbetyg för skivan.

MUSIKHJÄLPEN är ett välgörenhetsevenemang där publikens musikintresse och engagemang för medmänniskor runt om i världen varje år samlar in en stor summa pengar till ett välgörande ändamål. Under 144 timmar bor tre kända programledare i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt. Publiken engagerar sig genom att betala för att önska en låt eller starta andra insamlingsaktiviteter. Målet är att tillsammans skänka så mycket pengar som möjligt genom Radiohjälpen till årets tema. Även artister runt om i landet engagerar sig genom att besöka glasburen eller starta egna insamlingar. Mer info på: www.musikhjälpen.se

För mer information kontakta:

Jonas Curling 
0707-104433
jonas.curling@welcomeuppsala.se2014-11-28

AVSLUTNING ALLT LJUS PÅ UPPSALA

Avslutning av Allt ljus på Uppsala30 november kl 15.00 Celsiustorget – Prisutdelning, körsång & glögg.2014-11-24

Film om Allt Ljus på Uppsala

Här får du smakprov från alla ljussättningarna i slingan för Allt ljus på Uppsala 2014. Tack till alla som bidragit till att det lyser och till er som går slingan. 

 Vi ses!
2014-11-11

Tjejkväll i Uppsala City på torsdag

På tordag den 13 nov mellan kl. 19 och 21 har Uppsala City öppet två timmar extra. I butikerna finner du mängder av erbjudanden och aktiviteter och mellan kl. 20 – 23 är det eftermingel på Radisson Blu. 
2014-10-30

Novembers nummer av Upsalia ute nu!

Läsa hela tidningen på webben!

http://iqpager.quid.eu/books/iqpager/1303
2014-10-20

Slingan för Allt Ljus på Uppsala är äntligen offentlig!

Nu är den kompletta slingan för Allt Ljus på Uppsala 2014 äntligen släppt. Det berättas inte mer om vad som händer på varje objekt men den infon kommer mycket snart, redan 7:e november ryktas det.

www.alltljuspauppsala.se
2014-09-19

Allt Ljus på Uppsala 2014
2014-09-19

Sept/okt nummer av Upsalia ute nu!

Läsa hela tidningen på webben!

http://iqpager.quid.eu/books/iqpager/1104


2014-06-12

Nytt nummer av Upsalia ute nu
2014-06-04

Nationaldagen 2014

Vi bjuder på glass mellan kl 13 - 14 på Stora torget. Butikerna i City har öppet mellan kl 12 - 16. Fri parkering i garagen med P-kupongen som du hämtar under fliken Ta dig till City.
 
Ursprungsidén var att hitta på en aktivitet i city när svenska flaggans dag blev en helgdag i Sverige. Idag är det nog mer eller mindre vedertaget och självklart med att butikerna håller öppet denna dag men vi vill gärna fortsätta att hitta på roliga och trevliga aktiviteter i stadskärnan för att skapa det lilla oväntade.2014-06-04

Paneldiskussion om Framtidens Uppsala

Musikfesten POP UPP i Rosénparken erbjuder mer än enbart musik. På temat "Framtidens Uppsala – Var för sig eller gemensamt?" bjuder vi in dig till ett spännande samtal om Uppsalas framtid.

Soppköksakademin är en kort föreläsning/diskussion där POP UPP bjuder på gratis soppa så långt det bara räcker. Vi vill diskutera det offentliga rummet, demokrati, kultur, medborgarinitiativ och hur vi ska arbeta tillsammans för att bygga en bättre och roligare stad. Till paneldiskussionen har vi bjudit in representanter från Sh-bygg, Uppsala kommun och förbundet Alla åt alla.

Schema:
12:00 POP UPP intro - vad vi gör
12:10 Om det offentliga rummet
12:20 Uppsala kommun berättar kort om Uppsalas framtid
12:30 Kort paneldiskussion med inbjudna deltagare
13:00 Slut

 

https://sv-se.facebook.com/POPUPPkultur


Fetch more
Hämta fler nyheter